Naša mala knjižnica

Naša mala knjižnica – interesna dejavnost za tiste, ki imajo radi zgodbe in ustvarjanje

V projektu Naša mala knjižnica smo končali z branjem knjige Čajna ženička – neustrašne, zvite ženice, ki ima čudežno lastnost, da se kar naenkrat pomanjša. Vendar pa ji to ne predstavlja ovire, da se ne bi mogla soočiti z močnejšimi, strašnejšimi, bolj pretkanimi junaki!

S pomočjo g. Slavka Prebila smo ustvarili dve lutki – eno majhno, drugo večjo. Večjo bomo za nekaj mesecev poslali na partnersko šolo na Štajersko, mi pa že nestrpno pričakujemo njihovo. Vsak od učencev jo bo lahko vzel domov in v zvezek napisal kakšno dogodivščino, ki se ji bo zgodila.

Med čakanjem pa smo ustvarili še čudežni napoj Dobrovoljc – preberite si, za koga!

 

Naša čajna ženička je odpotovala in srečno prispela na Podružnično šolo Gradišče na Kozjaku, kjer jo bo spoznavalo in se z njo igralo 10 knjižnih moljev približno iste starosti kot so naši mali knjižničarji.

K nam pa je prejšnji teden prispelo ogromno darilo, ki smo se ga najprej kar malo ustrašili. Odvijanje je trajalo kar nekaj časa, potem pa smo iz škatle rešili velikanskega medveda, junaka slikanice “Ujemi mi sinjega medveda”, ki ga je učencem iz naše partnerske šole sešila babica dveh učencev. Res lepo izdelan medved bo potoval k našim učencem domov skupaj s knjigo, ki jo bodo otroci in starši skupaj prebirali doma, in z zvezkom, kamor bodo otroci napisali oz. narisali vse zanimivosti, ki jih bodo doživeli.

Predvsem staršem v branje priporočam slikanico  “Ujemi mi sinjega medveda” priznane hrvaške pisateljice Silvije Šesto, ki govori o tem, da lahko starši s preveč omejujočimi pravili otroku odvzamemo tisto, kar mu najbolj pripada – otroškost.

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost