Slovensko olimpijsko baklo skupaj z udeleženko olimpijskih iger nosili tudi učenci OŠ Horjul

V ponedeljek, 10. 5. 2021, so učenci OŠ Horjul sodelovali na Slovenski bakli, pri tem pa so jo nosili skupaj z udeleženko olimpijskih iger v Torinu 2006 in Vancouvru 2010 Nino Bednarik, njihovo učiteljico športa.

Nina Bednarik je ob tem dogodku strnila misli in čustva.

»Ena mojih največjih želja, ki sem jih imela kot tekmovalka, državna in olimpijska reprezentantka, se mi je izpolnila v službi. Ob tem so se mi izpolnile tudi otroške sanje. Trenutek, ki bi mi bil na poti do zimskih olimpijskih iger v Torino 2006 in Vancouver 2010 v neizmerno čast in ponos, se je zgodil danes, leta, leta kasneje. Nepričakovano, z jekleno voljo. Nekatere sanje se nam izpolnijo, ko se ne zdijo več tako pomembne. Nekatere želje se izpolnijo šele kasneje, ko že izzvenijo.

Neizmerno sem vesela, da smo skupaj z učenkami in učenci devetega razreda OŠ Horjul danes za trenutek povezali našo šolo, povezali vse šolarke in šolarje dvestodvanajstih slovenskih občin, občanke in občane, prebivalke in prebivalce Republike Slovenija z jekleno voljo, ko smo del poti prehodili, pretekli skupaj in z vso odgovornostjo ponosno nesli slovensko olimpijsko baklo.

Pogrešali smo prijazne poglede z oken, glasno navijanje ob cesti in iskreno vzpodbudo z jekleno voljo.

Kot mi, tudi športnice in športniki na svoji poti včasih kdaj narobe zavijejo in izberejo tisto daljšo, počasnejšo pot, pa vendar si želijo, kot si mi, da jih še vedno iskreno vzpodbujamo, jim namenimo prijazne poglede, za njih glasno navijamo in ostanemo na njih ponosni. Besede lahko tudi bolijo kot poškodbe, modrice. Vsi pa radi slišimo lepe besede, pohvalo, čutimo prijazne poglede, iskreno vzpodbudo.

Zgodilo se je ob pravem času. Vedno ni bilo tako, zdaj sem že nekaj časa ponosna nase. Zaradi tega sem bila sposobna uživati ob dogodku, v celoti dojeti pomen olimpijske bakle, vrednote olimpizma, začutiti simbol, ki ga slovenska olimpijska bakla ponazarja. To vam želim vsem. Skupaj nam je danes uspelo.

Ostanimo povezani, šolarke in šolarji, učiteljice, učitelji, starši, trenerji, funkcionarji, občanke in občani, prebivalke in prebivalci z jekleno voljo. Namenimo si lepe besede, podelimo pohvale, prijazne poglede, iskrene vzpodbude, z jekleno voljo!

Športnice in športniki z jekleno voljo pa naj to močno, zares začutijo!

Navijajmo skupaj zase, en za drugega, za olimpijske sanje!

Imamo olimpijske sanje.«

OŠ Horjul želi, da se športnicam in športnikom, ki bodo zastopali slovenske barve na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2021, izpolnijo vse sanje!

(Skupno 262 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost