Plavalni tabor Debeli rtič

Srečno smo prispeli. Pričakal nas je veličasten pogled na vinograde, morje in zasnežene gore. Vsi smo dobro in komaj čakamo na prihajajoče aktivnosti!

[7. 12. 2021] – Po zelo zgodnjem plavanju v bazenu Arija, smo na učni uri pisali razglednice ter poslušali zgodbo o dečku Brinu. Po zelo dobrem kosilu in še boljši sladici, ki nam jo peče prava slaščičarka, smo na obali izvajali meditativne vaje in poslusali šum morja. Nekaj časa za igro pa so nam učitelji končno tudi dodelili. Vendar, ne za dolgo! Hitro smo morali spoznavati avtohtone rastlinske vrste parka Debeli rtič, ki nam jih je podrobno predstavil učitelj Žiga. Z drugo skupino pa je učiteljica Anja izvajala sprostitvene dejavnosti. Pred popoldanskim plavanjem pa smo se dobro ogreli na nogometnem igrišču. Še vedno nismo utrujeni. Čaka nas filmski večer, potem pa gremo šele spat.

[8. 12. 2021] – Danes, sredi tedna po malo drugačnem jutru, ki je postregel z negativnimi rezultati, smo se odpravili na odličen zajtrk in pohiteli na jutranje plavanje. Po pravici povedano smo že krepko utrujeni. Te naši učitelji pa nam ne privoščijo preveč počitka, saj smo bojda preglasni, zato smo takoj, ko smo si posušili lase, odhiteli na lov za zakladom. Sledili smo namigom, se orientirali po zemljevidu in prispeli na otroško igrišče, kjer so nam visoko med oljke skrili pravi, pravcati zaklad. Ko smo ga le uspeli najti, smo zmazali njegovo vsebino z užitkom. Po kosilu in slastni kremšniti pa smo takoj odhiteli na pohod po okoliških rtih in prispeli do dvajsetmeterskega velikana, flišnega klifa, ki ponuja razgled od hrvaške do italijanske obale. Med tem pa seveda ni šlo brez povratne nogometne tekme ekip 4A : 4B. Rezultat naj ostane skrivnost. Sledi plavanje in diskofivrnajt. Neizmerno se že veselimo.

[9. 12. 2021] – Vrhunec današnjega deževnega dneva so bili talenti Debelega rtiča in zaključni ples. Slike povedo več kot tisoč besed. Kljub temu pa komaj čakamo, da nas močno stisnete, ko se jutri vrnemo domov.

[10. 12. 2021] – Prtljaga je v avtobusu in mi vas pozdravljamo. Smo se pravkar, ob 12.57, odpeljali z Debelega rtiča.

Četrtošolci!

(Skupno 1.666 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost