Jesenska kuharska delavnica

Jesen se poslavlja, prihaja zima. Z učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost Šolski ekovrt, smo konec jeseni obeležili tako, da smo skuhali juho iz jesenskih pridelkov. Učencem sem prinesla pokazat prav poseben pridelek, ki ga, kot so povedali, še nikoli niso videli, in sicer je to čajota. Čajota je posebna vrsta bučk, poznamo take z bodicami in brez njih. Zelo dobra je juha iz čajote, ki smo jo tudi skupaj z učenci skuhali. Najprej smo popražili čebulo in papriko, dodali krompir, korenje ter čajoto, zalili z vodo in začinili. Nato je sledil najtežji del: počakati je bilo treba, da se juha skuha. Na koncu smo jo še spasirali in nastala je okusna jesenska kremna juha. Učenci so povedali, da je odlična.

V času pred jesenskimi počitnicami pa smo izrezovali buče za noč čarovnic. Nastali sta dve prav simpatični buči.

Cirila Šramel, mentorica ID Šolski ekovrt

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 28)
Dostopnost