25 let zdrave šole

V preteklem tednu, 1. 10. 2018 do 6. 10. 2018, smo tudi na osnovi šoli Horjul obeležili 25 let Zdrave šole. V avli šole smo pripravili razstavo.

Ker je rdeča nit v letošnjem šolskem letu Prehrana, gibanje in duševno zdravje, so petošolci izdelali plakate na temo zdrave prehrane in zdravega načina življenja.  Drugošolci so likovno poustvarjali na temo športa; nastale so slike kolesarjev in kipi športnikov.

Na razredni stopnji smo učiteljice za učence organizirale aktivne odmore (poligon, tek, ples, gimnastične vaje).

V soboto so imeli učenci predmetne stopnje športni dan : Športne igre. K sodelovanju so povabili zunanje izvajalce, ki so za učence pripravili naslednje dejavnosti (odbojka, ples, ritmična gimnastika, nogomet, hokej). Zaključke dneva je bila All star tekma.

Učenci razredne stopnje pa so v sodelovanje s Planinskim društvom Horjul izvedli pohod v okolici Horjula. Zaradi slabe vremenske prognoze smo pohod izvedli v sredo, 10. 10. 2018. Pred pohodom je učiteljica Marjeta Oblak pripravila kratko predstavitev o varni hoji v hribe. Po malici smo se odpravili  na pot. Prvošolci in drugošolci so se odpravili proti Urhu. Učenci tretjih in četrtih razredov pa smo šli do Gradišča.

(Skupno 325 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost