RECIKLIRANA KUHARIJA IN INTERESNA DEJAVNOSTI ŠPIK (šport, pravljice, igra, kuhanje)

Osveščeni o tem, da hrane ne mečemo stran, smo začeli s kuhanjem v namen, da predelamo hrano, ki nam je ostala od kosila.

Vključeni smo v projekt Hrana ni za tjavendan in v okviru le-tega smo se odločili tudi za »Reciklirano kuharijo«. Včeraj, 28.9. 2022, smo imeli prvo kuhanje s tem namenom.

Kuharice iz naše kuhinje so nam prijazno odstopile hrano, ki je ostala od kosila prejšnji dan.

Učenci drugih razredov, ki so vključeni v interesno dejavnost, so naredili Mesno zelenjavni narastek (riž, nekaj piščančjega mesa, zelenjava iz juhe, dodali smo še jajca, smetano, začimbe, vse zelo natančno narezali in zložili v pekač).

Učenci tretjih razredov so naredili Riževo slivove kroglice. Rižu smo dodali jajce, lanena semena, nekaj drobtin in smetane, cimet ter v sredino kroglice suho slivo. Kroglice smo panirali in na hitro popekli na maslu.

Učenci prvih razredov so za nagrado vsem (predvsem pa sebi J), spekli palačinke. Moramo se nagraditi za dobro delo.

29.9. obeležujemo Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane. Dejavnost pri ŠPIK-u ter naše aktivnosti na OŠ Horjul, s tem sovpadajo. Seveda se bomo preko celega leta trudili za čim manj zavržene hrane, poskrbeli za zdrave in uravnotežene obroke, za gibanje in za vnos dovolj tekočine.

Tanja Bergant, mentor ID ŠPIK, koordinator projekta Hrana ni za tjavendan (Eko šola)

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost