Ob pouku na daljavo

Dragi učenci, spoštovani starši,

 

zaključuje se tretji teden dela na daljavo. Upam, da ste zdravi in ste se že navadili na drugačno obliko dela. Dejstvo je, da smo se morali vsi skupaj v zelo kratkem času prilagoditi situaciji, ki vlada v Sloveniji in po svetu. Situacija je negotova in razumljivo je, da smo zaskrbljeni. Pomembno je, da si skušamo zadeve čim bolj poenostaviti in se ne obremenjevati z nepotrebnimi stvarmi.

Delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja. Ni se vredno prepirati, se slabo počutiti, krhati družinskih odnosov. Naj bo čas, ko moramo biti vsi skupaj doma, čas za družino, pogovore, dobro počutje in občutek varnosti.

Prav je, da starši otrokom pomagate pri tehničnih zadevah in jih spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore narediti sam, naj tudi naredi. V tem času je še bolj potrebno krepiti  odgovornost, samostojnost in dvigovati samozavest, saj veliko zmorejo sami. Trudimo se, da navodila za delo pripravimo in pošljemo do petka, za prihodnji teden, zato da lahko skupaj z otrokom naredite urnik poteka dela. Delo za šolo naj večinoma poteka dopoldne, da boste lažje uskladili vse dejavnosti. Roki za delo so postavljeni okvirno, naredite, kolikor zmorete v danem trenutku. Če pri delu na daljavo naletite na težave, ki jih ne znate rešiti, se obrnite na učitelje ali svetovalno delavko. Z veseljem vam bodo pomagali. Vsi skupaj, tudi z vašimi povratnimi informacijami, nadgrajujemo učinkovite oblike sodelovanja.

Časi niso lahki, a bomo zmogli. Pomembno je, da se držimo preventivnih ukrepov, ostajamo doma, a hkrati izkoristimo priložnost in gremo na sveži zrak.

Z vsemi pomembnimi informacijami, ki se nanašajo na samo trajanje zaprtja šol in učenja na daljavo, na pridobivanje in zaključevanje ocen, izvajanje nacionalnih preizkusov znanja in podobno, vas bomo seznanili takoj, ko bodo znane. Obveščeni boste preko obvestil razrednikov in z objavo na spletni strani šole.

Če nas potrebujete, nam lahko tudi pišete (elektronski naslovi vseh zaposlenih so objavljeni na spletni strani šole) ali v nujnih primerih pokličete na 01 75 00 220 oz. 051 308 472.

Radi bi se vam zahvalili za vse spodbudne in pohvalne besede, ki nam jih namenjate, za strpnost, odgovornost, razumevanje situacije in hkrati za vso podporo, ki jo nudite vašim otrokom, našim učencem.

 

Ostanite zdravi!

 

V imenu kolektiva OŠ Horjul

Aleksander Gube, ravnatelj

(Skupno 297 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost