Kreativnost brez meja

Izvajali bomo delavnice, katere bodo prilagojene starejšim z demenco. Namen delavnic je medsebojno povezovanje različnih ranljivih skupin prebivalstva in spodbujanje sožitja med ranljivi skupinami in širšo javnostjo. Pozitivno bo vplivala na zmanjševanje stigme med različnimi ranljivimi skupinami (starejšimi, otroki in invalidi). Povezanost se bo krepila s kognitivnimi delavnicami prilagojenim starejšim z demenco, ki jih bomo združili z različnimi medgeneracijskimi aktivnostmi, predvsem likovnimi delavnicami, ter izobraževanji o varovanju okolja in načini ohranjanja narave. Operacija bo imela vpliv na telesno, duševno in čustveno zdravje ter socialno vključenost.

Naš cilj je ustvariti trajno sodelovanje med različnimi starostnimi skupinami, ki se srečujejo na različnih aktivnostih (kognitivne delavnice, dogodki, druženja na sprehodu in razstavi) ter skupaj ustvarjajo odnose s katerimi bodo prispevali k večji solidarnosti v družbi. Različne aktivnosti bodo povezovale celotno lokalno skupnost in povečevale solidarnost ter zmanjševale stigmo ranljivih skupin.

Vodilni partner: Zavod Aktivna starost so.p.

Ostali partnerji: Občina Horjul, DEOS Center starejših Horjul in Osnovna šola Horjul

Vrednost projekta: 19.561,03 EUR, sofinanciranje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Višina sofinanciranja operacije je 40 % upravičenih stroškov

Trajanje projekta: 1. 9. 2023–1. 9. 2024

Več o projektu si preberite na spletni strani Zavod AS-Kreativnost brez meja (https://zavodas.si/kreativnost-brez-meja/)

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Več o instrumentu CLLD si lahko preberete na spletni strani Program razvoja podeželja (https://skp.si/)   ali na spletni strani Evropske komisije (https://agriculture.ec.europa.eu/common-agricultural-policy/rural-development_en)

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost