Projekti in dejavnosti v knjižnici

V šolski knjižnici potekajo naslednje dejavnosti in projekti:

Ure pravljic

Namenjene so učencem razredne stopnje, čeprav se včasih med poslušalci znajde tudi kakšen učenec 7. razreda. Pravljice bodo učenci lahko poslušali v času jutranjega varstva. Pripovedovala jih bo knjižničarka ali učenci predmetne stopnje. Učenci bodo ob tem spoznavali knjigo, se navajali na kasnejše samostojno branje, razvijali svojo domišljijo in bogatili besedni zaklad, včasih pa, če je zgodba primerna, sodelujoči hkrati z branjem samo besedilo tudi uprizorijo.

Nacionalni mesec skupnega branja

Projektu se pridružujemo že od samega začetka.

https://nmsb.pismen.si/sodelujoci/izvajalci/392/

 Projekt Rastem s knjigo

Prednostno je projekt namenjen sedmošolcem in dvigu njihove bralne kulture, hkrati pa je namen povečati število bralcev na vseh starostnih stopnjah.

Projekt “Rastem s knjigo”, v okviru katerega Javna agencija za knjigo RS skupaj s splošnimi in šolskimi knjižnicami skrbi za promocijo knjižnic in kvalitetne mladinske literature ter spodbuja mlade k branju.

Septembra smo s sedmošolci obiskali viško enoto Mestne knjižnice Ljubljana Prežihov Voranc. Učenci so se seznanili s slovenskim knjižničnim sistemom Cobiss, z vsemi možnostmi izposoje ter raziskali knjižnico.

Mesečna knjižna uganka

Vsak mesec lahko učenci rešujejo mesečno knjižno uganko, s čimer se naučijo brskati po literaturi in spoznavati literaturo ter navduševati za branje. Nagrade so vedno vabljive, tako da so učenci zelo motivirani pri reševanju!

Noč v knjižnici

Noč v knjižnici bomo predvidoma izvedli spomladi 2023.

Knjižničar za en dan

Presenečenje!

Drugo

V knjižnici so učencem na voljo računalniki, ki so namenjeni pisanju seminarskih nalog oziroma za iskanje informacij, ki jih učenci potrebujejo za pouk.

(Skupno 570 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost