Pohod na Planino nad Vrhniko

V torek, 22. 9. 2020, smo se 5. razredi v znamenju Evropskega tedna športa podali na bližnji vzpon na Planino nad Vrhniko.

Do vznožja hriba smo se pripeljali z avtobusom, nato smo pot nadaljevali proti mestu, ki se mu reče Županova klopca. Tu smo zavili na desno, kjer nas je rdeči znak na drevesu opozoril, da se bomo povzeli po zahtevni poti. Slednja je bila res taka, zelo strma, s številnimi stopnicami in koreninami. Vsak daljši stopničasti, strm vzpon je zahteval vsaj 5 minut počitka za odžejanje, sprostitev mišic in klepetanje. Vsi smo uspešno prišli do vrha, kjer nas je pričakalo sonce. Ko smo pojedli vso zalogo hrane, smo se povzpeli na vrh stolpa, od koder smo videli, da je vsa okolica ovita v meglo. Čas na vrhu je zelo hitro minil, sestopili smo po isti poti, zelo počasi in previdno. Ko smo prišli do ceste, nas je že čakal avtobus. Po 10 minutah po prihodu v šolo, je začel padati dež.

Imeli smo zelo aktiven prvi športni dan, na katerem nas je ves čas spremljala dobra volja z obilo medsebojnega pogovarjanja. 

Vodja ŠD, Helena Leskovec

(Skupno 336 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost