Vpis v 1. razred Osnovne šole Horjul

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da v februarju poteka vpis v 1. razred osnovne šole za šolsko leto 2022/2023.

Vpis v 1. razred osnovne šole je v skladu z Zakonom o osnovni šoli obvezen za vse otroke, ki v tekočem koledarskem letu dopolnijo starost 6 let, torej letos za otroke, rojene v letu 2016. Vpis poteka v Sloveniji vsako leto v mesecu februarju.

V primeru, ko starši nameravajo vpisati otroka v šolo v drugem šolskem okolišu, je uradno predpisan postopek sledeč:

Starši vpišete otroka v osnovno šolo v tistem šolskem okolišu, v katerem ima otrok prijavljeno stalno ali začasno prebivališče – torej v šolo, s katere prejmete vabilo k vpisu. Na izbrano šolo pa naslovite pisno vlogo, v kateri navedete razloge za prešolanje. V sodelovanju med obema šolama se zatem izvede prepis otroka.

Vpis v 1. razred Osnovne šole Horjul za šolsko leto 2022/2023 bo potekal na sledeči način:

V drugem tednu meseca februarja prejmete starši/skrbniki individualno pisno vabilo k vpisu, naslovljeno na otrokovo ime. Skupaj z vabilom prejmete tudi obrazec Vpisni list, delno izpolnjen s podatki o otroku in starših/skrbnikih, ki jih šola pridobi  s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Izvedba vpisa:

Starši posredujete v Osnovno šolo Horjul dopolnjene vpisne liste, podpisane s strani obeh staršev/skrbnikov.

V primeru, da nimate zdravstvenih zadržkov, vas vabimo k izvedbi vpisa osebno, v prostorih šole, 14. 15. ali 16. februarja. O točnem terminu se dogovorite s šolsko svetovalno delavko.

Več informacij o poteku vpisa in nadaljnjih postopkov boste prejeli v pisnem vabilu k vpisu.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost