CŠOD Kavka – 8. razred

23. 5. 2022 – Srečno smo prispeli v CŠOD Kavka. Dan smo pričeli z vožnjo do muzeja 1. svetovne vojne v Kobaridu. Ogledali smo si tudi italijansko kostnico. Ko smo prispeli v CŠOD Kavka smo pojedli kosilo in se odpravili na prve dnevne aktivnosti. Ena skupina si je ogledala jamo, druga pa se je učila streljati z lokom. Imamo tudi prečudovit razgled.

24. 5. 2022 – Po zajtrku smo se odpravili na pohod. Ogledali smo si muzej na odprtem Kolovrat. Vse skupaj smo prehodili 9 kilometrov, pohod pa je trajal 4 ure. Učitelja sta nam predstavila dogodke iz prve svetovne vojne, ki je potekala tudi v teh krajih. Nato smo si ogledali še rove in stražnico. Po pohodu smo pojedli kosilo, ena skupina si je ogledala jamo druga pa se je učila streljati z lokom. Prosti čas preživljamo ob kartanju, igranju namiznega tenisa in badmintona. Po večerji nam je učiteljica predstavila kamišibaj, ki ga učenci že dobro poznajo iz naše šole. Nato so po skupinah izdelali tudi svoj kamišibaj, ki ga bodo predstavili v četrtek.

25. 5. 2022 – Danes nas je čakal pester dan. Ko smo pozajtrkovali, smo se razdelili na dve skupini. Prva skupina se je učila plezati po plezalni steni, druga pa se je izobraževala o prvi pomoči. Učitelj plezanja nas je pohvalil, da smo bili ena boljših skupin do zdaj. Sledilo je kosilo, nato pa sprehod po gozdu, kjer smo spoznavali zdravilne rastline. Ostalo je še nekaj časa za košarko, nogomet in badminton. Zvečer smo si ogledali film ”Stena”, ki govori o štirih plezalkah, katere so se uvrstile na olimpijske igre v Tokiu. Med njimi tudi Slovenka Janja Garnbret. Po ogledu filma smo preostali prosti čas namenili kartanju.

26. 5. 2022 – Danes smo se prebudili v lep sončen dan. Prva aktivnost je bila prva pomoč, nato pa smo se odpravili na igrišče, kjer so učitelji za nas pripravili igre pri katerih smo se timsko povezali. Nato smo se pomerili še v med dvema ognjema. Popoldan smo dobili učne liste, ki so nas vodili po bližnji okolici. Preizkusili smo se v orientaciji in znanju, ki smo ga pridobili tekom dneva. Najboljša ekipa je dobila tudi priznanja. Bližal se je zadnji večer, zato smo si ga popestrili s kamišibajem, predstavitvami sob in zvokom harmonike. V šoli v naravi smo se imeli super, jutri pa že komaj čakamo, da se odpravimo proti Horjulu.

27. 5. 2022 – Po ogledu Tolminskih korit smo se odpravili proti Horjulu. Predviden prihod ob 14.00.

(Skupno 1.328 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost