Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah in odpadni hrani

29. september je Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. V OŠ Horjul se zavedamo, da lahko pripomoremo k zmanjšanju izgub hrane in odpadne hrane in prispevamo k učinkoviti rabi naravnih virov, ublažimo podnebne spremembe ter podpremo prehransko varnost.

»Po raziskavah Evropske komisije se kar 10 odstotkov vse hrane zavrže zato, ker potrošniki ne poznajo ali razumejo, kaj pomenijo datumi uporabe na živilih.«

Pogovarjamo se o predelavi hrane, razmišljamo o dejanjih, s katerimi pripomoremo, da bi bilo zavržene hrane čim manj ali sploh ne, pišemo nakupovalne sezname, skrbimo za red v hladilniku, trudimo se zmanjšati obroke, zamrznemo odvečno, neporabljeno hrano, varčujemo z denarjem in kupujemo manj.

Del razrednih ur bomo namenili temi zavržene hrane in skušali uvesti domače prehranske dnevnike, vse za čim manj odpadne hrane.

Koordinator projekta Hrana ni za tjavendan, Tanja Bergant

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost