Vpisali smo se v šolo

Mesec februar je najkrajši mesec v letu, zato tudi hitro mine. Letošnje leto bo za metulje in največje čebelice horjulskega vrtca minilo hitro, saj se bodo že pred jesenjo poslovili od vrtca in svojih vzgojiteljic in postali pravi šolarji.

Sredi februarja so potekali širom Slovenije vpisi v prvi razred, na naši šoli pa vsako leto za naše bodoče prvošolce učiteljice pripravimo uro pravljic in ustvarjalno delavnico. Ker so bila zadnja leta taka, da smo okrog tekali v maskah, so lansko leto svoje otroke mame vpisale v šolo same.

Letos so 15. februarja naši malčki prišli v šolo v spremstvu svojih mamic, nekatere pa so spremljali tudi atiji. Skupaj so ogledali risbice, ki so jih narisali prvošolci in učilnici prvih razredov. Odrasli so uredili vse, kar zahteva vpis, otroci pa so posedli v krog na stolčke, se predstavili in ob prižgani svečki poslušali pravljico o beli muci, ki hoče biti tako lepo črtasta kot njena mami. Učiteljicama so pravljico pomagale povedati živalce lutk in skupaj smo ugasnili svečko. Iz trdega papirja smo si izdelali lutko mucko, tako kot nam je všeč in jo pobarvali z veselimi barvami. Upajmo, da so si bile mucke všeč, skupaj z otroki so se odpravile domov, velike živali pa bodo otroke obiskale v vrtcu in jim zaigrale še eno pravljico, ki smo se jo naučili zanje prvošolci. Deček je učiteljici povedal, da bi on igral malo muco, užival je, ko je oblikoval svojo lutko. Deklica pa je povedala, da sta z mamico videli polno pisanih šolskih torb, ona pa se še ni odločila, katera je najlepša.

Na svojem sprehodu so ti otroci srečali učiteljico, ki jim je v šoli prebrala pravljico. Veselo so ji mahali.

Pravijo, da se veselijo, da postanejo šolarji in zvejo veliko novega, kar se skriva za šolskimi zidovi.

Pa njihove vzgojiteljice? Na njih čakajo mame majhnih fantkov in punčk, ker bodo jeseni mame spet odšle v službo.

Zapisali učiteljici prvih razredov Irena in Mojca

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost