Tabor 8. razred (CŠOD Peca)

[23. 6. 2023] –
Napočil je še zadnji dan v šoli v naravi in tudi pouka!!! Po podelitvi spričeval smo se odpeljali nekaj kilometrov stran od doma, kjer smo se ob reki Dravi namestili, pripravili kanuje in v treh skupinah odveslali … Kljub hladu vode je bilo veslanje v vročini naporno, zato smo se nadvse razveselili hamburgerjev, ki smo si jih sestavili po lastnem okusu.
Še skupinska fotografija in odpravili smo se na pot domov!
Uživali smo!

[22. 6. 2023] – Danes so se ponovile torkove aktivnosti, le da smo se učenci zamenjali. Torej iskali smo zaklad s pomočjo GPS naprav in plezali po različnih smereh v steni oz. pripravili napitke in namaze iz različnih zelišč in s pomočjo ključa določali živali iz potoka. Kosilo je bilo posebej slastno, saj smo praznovali in se sladkali en dan prej, kajti jutri nas čaka posebna vodna dogodivščina! Popoldne smo kljub vročini zakurili ognje ter si pripravili hrenovke. Večerne urice so večini ob domači glasbi in plesu hitro minile, nekateri pa so hlad večera izkoristili še za košarko in nogomet!

[21. 6. 2023] – Na prvi poletni dan je bilo prav poletno vroče! Preizkusili smo se v motoričnem parku in postavljanju bivakov v gozdu. V popoldanskem času smo tisti, ki še nismo, igrali disk golf, druga skupina pa se je orientirala po okolici doma. Večerne ure smo preživeli s pravljično in morilsko pantomimo.

[20. 6. 2023] – 20. 6. Drugi dan je bil poln zanimivih aktivnosti. Dopoldne smo preživeli ob spoznavanju in nabiranju zelišč, opazovanju živali v potoku, plezanju in lovu na zaklad. Najbolj smo uživali popoldne, ko smo se s kolesi podali v rudnik in po rovih prekolesarili kar 13 km! Zvečer smo se pomerili v dveh skupinskih igrah in pri eni kar precej povadili vztrajnost ter sestavili lesen stolp!

[19. 6. 2023] – Po prihodu in pozdravu učiteljice Janje smo se spoznali s sobami in pripravili postelje. Po kosilu in kratkem počitku smo se razdelili v dve skupini in začeli z popoldanskimi aktivnostmi – disk golf in orientacija. Večerni pohod nas je popeljal do zaprtega rova rudnika in čudovitega pogleda na Peco in Mežico. O nočnem dogajanju morda ob naslednjem javljanju.

(Skupno 1.478 obiskov, današnjih obiskov 20)
Dostopnost