Slovenski zajtrk in krokodilji sendviči

V petek, 17. novembra 2023, smo se  po slovenskih šolah in vrtcih posladkali s hrano, kakršno smo uživali pred nekaj desetletji. S kruhom, namazanim z maslom in medom, zraven smo se razvajali z mlekom s slovenskih kmetij in z jabolki. Pogovarjali smo se o dolgi poti žita preden postane kruh, o čebelah in medu. Otroci  so povedali, da doma vsaj občasno še umesijo in spečejo kruh. Ostale postopke, povezane s pridelavo surovin za hrano, ki so jo uživali, poznajo le redki, pa še to večinoma iz raznih dokumentarnih oddaj.

Prvošolci smo si šolsko malico pripravili sami. Iz šolske kuhinje smo prinesli živila, iz katerih smo si sami pripravili zdrav obrok. Iz štručke, sira, rezine šunke in veliko raznovrstne zelenjave smo pripravili posebne sendviče za prvošolce. Ker smo jih pripravili sami, so nam  še bolj teknili. Iz čisto vsakdanjih sestavin smo oblikovali igrive krokodilčke. Ugajali pa niso le našim želodčkom, ampak so bili tudi prava paša za oči.

Res da je hrana pomemben gradnik zdravja, vendar vemo, da se moramo tudi igrati, da se dobro razgibamo, da ostanemo zdravi. V petek so za našo rekreacijo poskrbeli »taveliki« učenci. V telovadnici so nam prvošolcem pripravili zanimiv poligon. Dobro smo ga izkoristili.

M. P.

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost