Piškoti iz ovsenih kosmičev – zaključek kuhanja pri ID Špik.
Spekli smo čokoladne piškote iz ovsenih kosmičev. Že masa za piškote je zelo dišala, kaj šele piškoti, še posebej med peko. Vanje smo dali v mleko namočene ovsene kosmiče, maslo, moko, jajca, pecilni prašek, Nutello, čokoladne kapljice, vanilijev sladkor, rjavi sladkor in cimet.
Opremljeni smo bili s predpasniki, za seboj vedno pospravimo in pomijemo, vmes potrpežljivo čakamo, da se piškoti spečejo. Vsak kuhar mora imeti kuhinjo ves čas urejeno, kar se učimo in vadimo tudi v šoli. Delo si porazdelimo, da je za vse enako in da se vsi počutimo prijetno. Umetnost je sodelovanje v timu in zelo velika zmaga, ko to uspemo brez večjih težav.
Prav gotovo je eden izmed pomembnih ciljev, ki ga pri naši interesni dejavnosti usvajamo in utrjujemo prav to- sodelovanje, razumevanje drugačnosti, prilagajanje, poslušanje navodil in sledenje le-tem.
Dobro nam gre, vsako leto boljše.
Tanja Bergant Kač