25 let zdrave šole

V preteklem tednu, 1. 10. 2018 do 6. 10. 2018, smo tudi na osnovi šoli Horjul obeležili 25 let Zdrave šole. V avli šole smo pripravili razstavo.

Ker je rdeča nit v letošnjem šolskem letu Prehrana, gibanje in duševno zdravje, so petošolci izdelali plakate na temo zdrave prehrane in zdravega načina življenja.  Drugošolci so likovno poustvarjali na temo športa; nastale so slike kolesarjev in kipi športnikov.

Na razredni stopnji smo učiteljice za učence organizirale aktivne odmore (poligon, tek, ples, gimnastične vaje).

V soboto so imeli učenci predmetne stopnje športni dan : Športne igre. K sodelovanju so povabili zunanje izvajalce, ki so za učence pripravili naslednje dejavnosti (odbojka, ples, ritmična gimnastika, nogomet, hokej). Zaključke dneva je bila All star tekma.

Učenci razredne stopnje pa so v sodelovanje s Planinskim društvom Horjul izvedli pohod v okolici Horjula. Zaradi slabe vremenske prognoze smo pohod izvedli v sredo, 10. 10. 2018. Pred pohodom je učiteljica Marjeta Oblak pripravila kratko predstavitev o varni hoji v hribe. Po malici smo se odpravili  na pot. Prvošolci in drugošolci so se odpravili proti Urhu. Učenci tretjih in četrtih razredov pa smo šli do Gradišča.

(Skupno 268 obiskov, današnjih obiskov 4)