Pozdrav prvošolcem

V tednu pred pričetkom pouka so prvošolci prejeli pismo. Kengurujček jim je prenesel sporočilo učiteljice, da jih že pričakuje v šoli.

Tako so se otroci v spremstvu staršev zbrali na dvorišču pred učilnicama prvih razredov.

Najprej jih je pozdravil gospod ravnatelj in jim zaželel prijetne in tople šolske dni. Tudi gospod župan jih je opogumil z napovedjo lepih šolskih dni. Za varno šolsko pot je Občina Horjul letos prvošolcem podarila odsevne ročne lučke. Razredničarki sta nato povabili vsakega prvošolca k sebi, mu čestitali za poseben dan in nadeli rumeno rutico. Druga učiteljica prvih razredov je otroke povabila k okviru na fotografiranje. Kaj kmalu so vsi prvošolci stali ob svojih učiteljicah. V čisto pravi koloni so otroci pomahali v slovo svojim staršem in vkorakali v svoji učilnici.  Tu jih je pričakal nov prostor in njihovi učiteljici. V zgodbici Kaj če… je kenguru poskrbel za živali s kmetije, učiteljici pa sta  preko spoznavnih iger, pravljice in lutk  popeljali svoje učence v prvi šolski dan. Ob koncu  je prvošolce čakalo sladko presenečenje in odhod domov.

Otroci imajo lep spomin na prvi šolski dan. Najraje se spomnijo na podelitev rumene rutke, na sladko presenečenje in na odsevno lučko. Svoje misli so povedali v sliki.

NARISALI IN POVEDALI PRVOŠOLCI, ZAPISALI NJIHOVI UČITELJICI.

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost