Kaj imajo skupnega naši učenci na sliki in Johnny Depp?

Marsikdo bi rekel, da naši učenci nimajo res nobene skupne točke z Johnny Deppom! Verjeli ali ne, ta slavni igralec je obiskoval prav takšne kotičke
za izmenjavo oblek kot naši učenci! Svoj kostum za svojo vlogo v filmu Pirati s Karibov si je namreč poiskal prav v IZMENJEVALNICI, kakor v angleščini poimenujemo “The Second Hand Shop”. To je bilo dvajset let nazaj v Londonu in prodaja oblačil iz druge roke je v tem času postala trend in modni hit. V Ljubljani ni srednješolca, ki se ne hvali z vsaj enim oblačilom iz take trgovine; takih trgovin je v Ljubljani najmanj šest.

Ker želimo tudi mi iti v korak s časom in ker imajo dandanes vsa slovenska mesta že take trgovine, smo se “ekologi” v šoli odločili, da si bomo ustvarili svojo trgovinico “IZMENJEVALNICA” na vhodu v šolo. Eno pa smo ustvarili v šolski zbornici in jo poimenovali “UČITELJI UČITELJEM”. Te kotičke bomo tedensko dopolnjevali.

Namen izmenjevalnic je, da si med seboj izmenjamo predmete in da se naučimo pomisliti, česa nimamo, preden gremo v nakupe. Če namreč nečesa ne uporabljamo več in je dobro ohranjeno, to lahko operemo in podarimo. Zakaj si ne bi otrok sam izbral kosa oblačila, ki mu je všeč?

24. 1. 2024 bomo za namen pustne maškarade organizirali izmenjevalnico PUSTNIH KOSTUMOV. Marsikdo bo vesel, če si bo otrok lahko sam z zamenjavo uredil svoj letošnji kostum. Kdor želi, lahko kostum tudi zgolj odda, ali med prinešenimi oblačili iz druge roke izbere obleko za šiviljsko predelavo v kostum.

Taisti teden bo izmenjevalnica prišla tudi na police našega vrtca z oblačili za predšolske otroke; kar nam jih bo ostalo, pa jih bomo naknadno podarili ali oddali v Humano.

Vabljeni k sodelovanju!

P.S.: Kdor ima umetniško žilico in bi želel pripravljati in fotografirati komplete (stylinge) iz oblačil, ki jih imamo, je dobrodošel v kabinetu DSP1 v času odmorov. Te fotografije bomo objavili na oglasni deski in se jih bo dalo rezervirati. Dodatnih idej na to tematiko bomo vedno veseli.

Pripravili: Alenka Krušič in Romana Gašperlin

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 5)
Dostopnost