ŠPIK, reciklirana kuharija: muffini

Spet smo se zbrali v gospodinjski učilnici. Izbrali smo si nalogo, da naredimo muffine, ki bodo vsebovali tudi ostanke neporabljene hrane. Želeli smo reciklirati, ponovno uporabiti sestavine, ki bi se drugače pokvarile ali le-te izboljšati.

Naredili smo sladke muffine, kamor smo dali sadje, ki nam je ostalo od malice. Vmes so bili tudi grenivke, ki pa smo jih raje pojedli, da ne bi bili muffini preveč grenki. V sladke kolačke smo dali banane, jabolka, hruške, borovnice, češnje in čokolado.

Druga skupina otrok je spekla tudi slane kolačke, kamor smo dali ostanke lazanje, Poli salamo, sir in zelenjavo.

Vsak učenec je moral nekaj narediti, na koncu peke pa smo morali vsi skupaj pomiti posodo in pospraviti kuhinjo.

Recepte za muffine bomo poslali na Lidl, ki jih zbira v okviru natečaja Reciklirana kuharija in upali, da bodo prepoznali, kako slastne kolačke smo spekli in kako vestno živimo zavedanje o recikliranju in o tem, da hrana ni za v smeti.

Sodelujemo v projektih Eko šole, ki zajema tudi projekt Hrana ni za tjavendan. Tako se trudimo živeti, torej tudi pri obrokih vzamemo toliko, kolikor pojemo, da je odpadka hrane čim manj.

Mentor: Tanja Bergant Kač

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 5)
Dostopnost