Plavalna šola v naravi – Debeli rtič

Srečno smo prispeli. Smo že nastanjeni v sobah in komaj čakamo na prihajajoče aktivnosti!

Po malo zamude pri odhodu smo pravočasno prispeli na našo končno destinacijo. Pričakalo nas je prelepo vreme. Odnesli smo vso prtljago do naše hiške po imenu Martinček. Martinčke smo sicer zelo pospešeno iskali, na žalost jih še nismo našli. Po dobrem kosilu smo nekaj časa plezali po igralih, metali žogo na koš in ciljali vse gole. Še dobro, da imamo v večnamenskem prostoru namizni nogomet. Učiteljica Nina je prevzela vodstvo v številu zadetih golov v mešanih skupinah. Preverjanje plavanja je bilo zelo uspešno. Vsi učenci se počutijo odlično v svojih skupinah in so že preplavali kar nekaj bazenskih dolžin v skoraj pravilni prsni tehniki. Po večerji je sledil kratek sprehod z lučkami in priprava na spanje, ki bi seveda lahko bila precej krajša. Jutri pa novim zmagam naproti.

[15. 3. 2022] – Danes zjutraj smo premočno komaj čakali dan, zato smo se zbudili že pred šesto sami od sebe in posledično odšli na 6 kilometerski sprehod, kjer smo opravili 124m višinske, kar tako blizu korja sploh ni preprosto. Sledil je zajtrk in plavanje. V vodi se počutimo že sigurno in bomo kmalu postali pravi plavalci. Gospod biolog nam je predstavil različne obmorske, avtohtone začimbe in razne drevesne vrste, kajti prav vsako drevo ima svojo zgodovino. Brez resnih nogometnih tekem seveda ne gre, košarka pa je tudi na programu. Malo pouka in zopet v bazenu. Smo kar utrujeni, večera pa še ni konec. Lahko bi napisali v nekaj besedah prav vse. Imamo se odlično.

[16. 3. 2022] – Danes smo raje spali, dokler nas učitelji niso zbudili. Po zajtrku smo se odpravili do pomola, kjer nas je počakala Splendid. Ja, čudovita barka, ki je z nami odplula do Pirana. Na poti smo zagledali gigantske klobuke, ki so veličastno kraljevali v našem morju. Sprehod po Piranu nas je navdušil. Kipi, obzidje, šestinštirideset cerkvic v tako malem obmorskem mestecu. Tudi male trgovinice in njihova ponudba niso kar tako. Razburljiva pot nazaj in visoki valovi ter veter v laseh so popestrili dan. Učna ura in plavanje pa se kosilo in večerja, da ne govorimo o napeti nogometni tekmi pod reflektorji in že je čas za filmski večer. Starši, malo vas že pogrešamo, imamo se pa dobro.

Raziskovanje morskega sveta, nogomet, namizni nogomet, dvakrat plavanje, pouk, lokostrelstvo in talenti. Slike povedo več kot tisoč besed.

(Skupno 1.311 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost