Projekti in dejavnosti v knjižnici

V šolski knjižnici potekajo naslednje dejavnosti in projekti:

Ure pravljic

Namenjene so učencem razredne stopnje. Pravljice bodo učenci lahko poslušali v času jutranjega varstva. Pripovedovala jih bo knjižničarka ali učenci predmetne stopnje. Učenci bodo ob tem spoznavali knjigo, se navajali na poznejše samostojno branje, razvijali svojo domišljijo in bogatili besedni zaklad.

Nacionalni mesec skupnega branja

Projektu se pridružujemo že od samega začetka. V času od 8. septembra do 8. oktobra 2023 bodo starejši učenci brali mlajšim. Organizirali bomo knjižno čajanko in pripravili predstavitev mlade pisateljice. Ponovno se bomo pridružili tudi Medgeneracijskemu branju, pri katerem bomo skupaj brali starejši krajani ter učitelji in učenci šole.

Projekt Rastem s knjigo

Projekt namenjen sedmošolcem in dvigu njihove bralne kulture, hkrati pa je namen povečati število bralcev na vseh starostnih stopnjah.

V projektu “Rastem s knjigo” Javna agencija za knjigo RS skupaj s splošnimi in šolskimi knjižnicami skrbi za promocijo knjižnic in kvalitetne mladinske literature ter spodbuja mlade k branju. S sedmošolci bom obiskali viško enoto Mestne knjižnice Ljubljana Prežihov Voranc. Učenci se bodo seznanili s slovenskim knjižničnim sistemom Cobiss, z vsemi možnostmi izposoje ter raziskali knjižnico. Prejeli bodo tudi darilno knjigo Irene Androjna Modri otok.

Mesečna knjižna uganka

Vsak mesec lahko učenci rešujejo mesečno knjižno uganko, s čimer se naučijo brskati po literaturi in spoznavati literaturo ter navduševati za branje. Nagrade so vedno vabljive, tako da so učenci zelo motivirani pri reševanju.

Noč v knjižnici

Noč v knjižnici bomo predvidoma izvedli spomladi 2024.

Drugo

V knjižnici so učencem na voljo računalniki, ki so namenjeni pisanju seminarskih nalog oziroma za iskanje informacij, ki jih učenci potrebujejo za pouk.

(Skupno 709 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost