Beseda ravnatelja

Drage učenke in učenci, spoštovani zaposleni, spoštovani starši,

kot vsako leto ta čas v novo šolsko leto zakorakamo z veliko energije, ki smo jo nabrali v poletnih mesecih in smo hkrati polni pričakovanj, načrtov in zaobljub.

Čeprav se s tem marsikdo težko strinja (predvsem v času osnovne šole), je znanje vrednota, ki nam je nihče ne more vzeti in ki v življenju veliko pomeni, žal pa se številni pomena znanja zavejo prepozno.

Šola je tudi prostor, kjer se spletejo najlepša prijateljstva, zato jih sklenite čim več in bodite med seboj solidarni, strpni, sodelovalni in naj vam je mar drug za drugega, pa hkrati zahtevni in odgovorni do sebe. Samostojno opravljajte in sprejemajte svoje naloge, saj vas čaka mnogo izzivov. V prihodnosti, ki je še neznanka, bodo pomembne veščine in znanja, za katere danes sploh še ne vemo, zato si upajte in razvijajte svoja močna področja, ne skrivajte jih. S tem se oblikuje odgovornost, privzgajajo delovne navade in krepi samozavest. Tudi starši ste pri tem pomemben dejavnik, zato spodbujajte svoje otroke in jim bodite vzor, a imejte v mislih, da se namesto njih ne smete učiti vi, lahko pa jim pomagate in jih spremljate.

Pri razvoju učencev pa igrajo pomembno vlogo učiteljice in učitelji ter ostali zaposleni, ki jim pomagajo z veliko navdušenja, strokovnosti, predanosti in energije in s tem dopolnjujejo povezanost doma in šole.

Zavedamo se, da se vsem postavlja kup vprašanj, neznank in izzivov, a smo prepričani, da lahko z dobrim sodelovanjem, obilo dobre volje in medsebojnim spoštovanjem vse zmoremo in uspemo.

Vsem želim uspešno šolsko leto, ki naj mine čim bolj mirno in s čim več zadovoljstva.

Aleksander Gube,

ravnatelj

(Skupno 2.053 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost