Zbirka Sinji galeb praznuje 70. let – praznujmo z njo tudi mi!

Dragi (stari) starši, učitelji, učenci!

V najstarejši zbirki za mladino pri nas je od 1952–2022 izšlo že več kot 350 knjig, med njimi Mali princ, Pika Nogavička, Tajno društvo PGC, Butalci in Bratovščina Sinjega galeba, po kateri je zbirka dobila ime, čeprav prva izdana številka v zbirki ni bila to še danes priljubljeno Seliškarjevo delo. Ustanovitelj zbirke in njen prvi urednik je bil pesnik Ivan Minatti, ki je v zbirko že od vsega začetka uvrščal priljubljene in kakovostne knjige tujih avtorjev in avtoric, k pisanju pa spodbujal domače pisatelje in pisateljice.

V šolski knjižnici pripravljamo razstavo knjig iz te zbirke, (stare) starše, učitelje in učence pa vabimo, da jo soustvarite.

Vabimo vas, da zapišete spomin na svoje mladostniško obdobje, ko ste brali katero izmed knjig iz te zbirke, morda imate v kateri izmed knjig napisano posvetilo, ki vam bo vzbudilo spomin. Ali pa zapišete, katere izmed teh knjig ste najraje prebirali in nam jih priporočate v branje. Morda ste katero brali skupaj s svojim otrokom …

Najbolj zanimiv zapis bomo nagradili z dvema vstopnicama za Kinobalon (program, namenjen otrokom in mladostnikom), ki nam ju prijazno podarja Kinodvor, najlepši ljubljanski kino. V juniju si boste namreč lahko ogledali številne filme, posnete po knjigah iz zbirke Sinji galeb. Vstopnici pa boste lahko uporabili tudi za kateri drug film iz Kinobalonovega programa.

Svoje zgodbe lahko pošljete na: polona.koncar@oshorjul.si do 15. aprila 2022.

Da vam bo laže, si lahko seznam vseh knjig iz zbirke Sinji galeb pogledate v priponkah.

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost