Postali smo šolarji

Pa so hlače mi sešili
in kupili mi klobuk,
staro čitanko dobili
in dejali mi v poduk:
Zbogom zdaj in srečno pot,
da postaneš kdaj gospod.


(Tone Pavček)

Prvi september je bil prav poseben dan za naše šestletnike. 41 horjulskih dečkov in deklic je na ta dan prvič stopilo v naše učilnice in postali so šolarji. Kot radovedni in radoživi otroci so skupaj vstopili v kolesje časa, ki jih bo, ko bodo njihove glave preveč polne znanja,  izbljuvalo kot mlada dekleta in fante, da se vsak zase odpravi iskat čisto svojo pot.

Njihove mame so povedale, da so se razveselili pisemca svojih učiteljic in da so komaj čakali, da postanejo pravi šolarji in da zvejo veliko novega.

Prvošolci so pripovedovali o svojih pričakovanjih.

Laura: Rada bi se naučila brati in rada bi pisala. Napisala bi knjigo pravljic. Ker še ne znam brati, z očijem bereva tako, da mi pravljico prebere oči, nato pa mu jo povem še jaz.

Lara: Tudi jaz bi se rada naučila brati in sama bi si brala pravljice. Čisto sama bi prebrala pravljico o Piki Nogavički. Pika je bila taka deklica, ki je delala same bedarije, doma pa je v debeli knjigi.

Mia: V šoli se bom naučila brati, da bom brala pravljice in računati kot zna moj brat Anže in takrat bom računanja naučila še svojo malo sestrico Meto.

Anja: V šoli bi rada zvedela veliko o živalih. Vse me zanima o živalih, posebno zanimiv pa je flamingo.

Mila: Rada imam pravljice, včasih mi jih bereta ata in mama, pa vedno ne utegneta, zato jih poslušam na tablici, kadar sta preutrujena. Ko se bom naučila brati in pisati, si bom ob večerih lahko pravljice brala sama.

Krištof: Meni mami prinese knjige s slikami iz knjižnice, a brati mi jih ne utegne. Rad  bi jih bral sam, zato se bom naučil brati.

Leon: Jaz pa se bom naučil računati, mami me bo spraševala račune v avtu, tudi mojo sestro Niko je. Rad bi Niko premagal v računanju, čeprav je starejša od mene. Ko bom zagledal zvezdni utrinek, si bom to zaželel.

Taja: Rada bi se naučila risati, risala bi oblekice, to bom počela tudi, ko bom velika.

Pripovedovali so učenci 1.a, zapisali pa učiteljici Irena in Mojca

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost