Radi imamo knjige

Radi imamo knjige, tudi ob tednu otroka smo jim namenili posebno pozornost.

Horjulski šolarji imamo radi knjige. Vsako šolsko jutro v prvem razredu začnemo s pravljico, ki jo prebere učiteljica v jutranjem krogu. Z zanimanjem si ogledamo ilustracije in se veselimo ob ilustratorjevih zanimivih rešitvah. Vsak petek skupaj z učiteljico obiščemo knjižnico, da si izposodimo slikanico, ki nam bo polepšala konec tedna. S starši smo prebrali veliko pravljic in pesmic in v šoli smo jih povedali za bralno značko. Nekaj prvošolcev je v mesecu oktobru že uspešno predstavilo vse pravljice in pesmice. Bravo, mali knjižni molji.

Ob tednu otroka je šolska knjižničarka Mojca v knjižnici organizirala pravljična jutra. Pravljice so nam prebirali knjižničarka in učenci predmetne stopnje. Spremljale so jih ustvarjalne in plesne delavnice. Prvošolci smo jih obiskovali v času jutranjega varstva. Pridružili so se tudi nekateri drugošolci – ljubitelji pravljic.

V petek, 20. oktobra, nas je v knjižnici čakalo presenečenje. Po pravljicah o navihanem dečku Petru Nosu nas je knjižničarka obdarila s slikanicami Hiša selivka. Akcijo obdaritve prvošolcev s slikanico organizira Društvo Bralna značka Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS in s finančno podporo podjetja Hofer in nekaterih drugih podpornikov.

Tudi mi bomo posnemali Petra Nosa in si pripravili »ozimnico« za dolge zimske večere.

Uganete, kaj je bilo v Petrovi ozimnici?

Knjige, seveda. Tudi naše jesenske in zimske večere bodo bogatile.

Učenci 1. a in 1. b z učiteljicama Ireno in Mojco

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost