Otroci skupaj z županom in ravnateljem posadili črni bor

V ponedeljek, 17. junija 2024, je bilo v Osnovni šoli Horjul veselo. Otroci 2. a razreda so skupaj z županom in ravnateljem v šolskem parku posadili črni bor. Drevo je simbol njihovega uspešnega sodelovanja v projektu “Podari obleko, posadi smreko”.

Projekt “Podari obleko, posadi smreko” je namenjen spodbujanju okoljske ozaveščenosti med mladimi in širšo skupnostjo. Otroci so se skupaj z učitelji in starši angažirali pri zbiranju rabljenih oblačil, ki so jih nato predali podjetju Valtex. Slednje je poskrbelo za ponovno uporabo in predelavo le teh. Skupaj so učenci na šoli zbrali kar 100 kg oblačil.

Takšni projekti ne le ozaveščajo mlade o pomenu recikliranja in skrbi za okolje, ampak tudi krepijo občutek skupnosti in sodelovanja. Na šoli si prizadevamo vzgajati odgovorne in okoljsko ozaveščene posameznike.

Sajenje črnega bora je bil simboličen zaključek projekta, ki pa bo imel trajne učinke na šolski park in skupnost. Otroci bodo lahko opazovali rast drevesa in se zavedali svojega prispevka k bolj zelenemu in čistejšemu okolju.

Alenka Krušič, koordinatorica Ekošole

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 11)
Dostopnost