Naša mala knjižnica

 https://www.nasamalaknjiznica.si/

Projekt Naša mala knjižnica na naši šoli v šolskem l. 2019/20 poteka prvič, in sicer kot interesna dejavnost za 3.-5. razred. Uživamo v zabavnih zgodbah slovenskih in tujih avtorjev, predvsem pa poleg tega poteka še ogromno dodatnih obogatitvenih ustvarjalnih dejavnosti.

Naši bralci pa radi berejo tudi doma, zato se naš bralni vlak vsak dan daljša.

 

ID Naša mala knjižnica – UČITELJICA

Mali knjižničarji smo prebrali zanimivo zgodbo s prekrasnimi raznolikimi ilustracijami, ki govori o učiteljicah, z naslovom Učiteljica italijanskih avtoric Susanne Mattiangeli in Chiare Carrer.

Razmišljali smo o naših učiteljicah – kdaj so vesele, kdaj žalostne, kdaj celo jezne, in zakaj. Kaj neki se poleg vsega znanja, ki nam ga predajajo, še skriva v njih?

Odločili smo se, da z malo nenavadnim portretom razveselimo našo učiteljico Matejo. Presenečeni boste, kaj vse se skriva v njej.

 

Danes je svetovni dan glasnega branja. Pri interesni dejavnosti Naša mala knjižnica smo danes brali na prav poseben način – kakor bi bili Francozi 🙂 Že navsezgodaj se je iz knjižnice razlegal krohot malih knjižničarjev in velike knjižničarke.

Poskusite z glasnim branjem še vi!

 

Učenka Tajda Černigoj, 7. a, je nagrajenka literarnega natečaja »Naša mala knjižnica« založbe KUD Sodobnost.

Napisala je domišljijski spis po knjigi Jaume Copons in Liliana Fortuny: Prihaja g. Flat!

Utemeljitev žirije:

»Žirijo je Tajdina zgodba prepričala z zanimivo idejo, da se z g. Flatom druži pripovedovalka, dokler je Arne z družino na morju. Zadeve se hitro zapletejo, razplet pa je domiselno smiseln v okviru same zgodbe.«

 

Čestitamo!

mentorica Polona Končar

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 5)