OPB utrinki

VESELO GREGORJEVO V PODALJŠANEM BIVANJU

Gregorjevo obeležimo 12. marca in ljudsko izročilo pravi, da se na ta dan ptički ženijo. Učenci podaljšanega bivanja, smo se odločili da izdelamo ptičke iz papirja. Dan prej pa smo iz odpadne embalaže izdelali ladijce, imenovane Gregorčki. Učenci so jih doma spustili po potoku, saj po starih šegah velja, da na predvečer praznika spuščamo razsvetljene barčice in hišice v vodo.

Ob dejavnostih smo zelo uživali in se ob tem naučili nekaj novega o slovenskem prazniku Gregorjevo.

Učenci podaljšanega bivanja 1. a in učiteljica Lara Maček

UTRINKI VESELEGA DECEMBRA                

Učenci podaljšanega bivanja OPB1 in OPB2 smo mesec december začeli zelo ustvarjalno in pravljično. V začetku meseca smo izdelali čudovite praznične venčke, ki krasijo naše mize. Prav vsak je nekaj posebnega in unikatnega. Potem smo se veselili prvega od treh dobrih mož – miklavža. Poslušali smo zanimivo in kar malo smešno pravljico o treh miklavžih – Miklavžin, Miklavžon in Miklavžun. Reševali kviz o pravljici in razgibali naše možgančke pri spominu. Nato smo se lotili peke miklavževih piškotov in spoznali, da smo pravi kuharji, saj smo pripravili odlične piškote. Obiskal pa nas je tudi prvi sneg, zato smo si ogledali risanko z naslovom Zimska zgodba. Govori o mišku Vilijemu, ki se zelo veseli prvega snega in spusta s sanmi po belih strminah. Tudi mi smo zelo uživali ob letošnjem prvem snegu in upamo, da spet čimprej pride.

Spodaj si lahko ogledate naše izdelke in ugotovili boste, da se imamo v mesecu decembru prav lepo in pravljično.

Učiteljica Tea Likar in Lara Maček

IZZIV SPEČI JABOLČNI »ŠTRUDELJ«

Učenci 1. razreda podaljšanega bivanja OPB1 in OPB2 so v okviru slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki je potekal 20. 11. 2020, bili postavljeni pred izziv, da skupaj z družinskimi člani pripravijo svoj jabolčni »štrudelj«. Kar nekaj prvošolcev se je odzvalo in se lotilo priprave le- tega. Spodnje fotografije kažejo, kako dobri in spretni kuharji so naši prvošolci, saj njihovi jabolčni »štrudlji« izgledajo odlično in verjameva, da so bili prav tako tudi dobri in slastni 😊 .

Učiteljici OPB1 in OPB2 Tea Likar in Lara Maček

(Skupno 1.107 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost