Projekt “Rastem s knjigo”

Projekt “Rastem s knjigo”, v okviru katerega Javna agencija za knjigo RS skupaj s splošnimi in šolskimi knjižnicami skrbi za promocijo knjižnic in kvalitetne mladinske literature ter spodbuja mlade k branju, poteka že 15. leto.

V septembru smo tik pred zaprtjem javnega življenja s sedmošolci obiskali viško enoto Mestne knjižnice Ljubljana Prežihov Voranc. Učenci so se seznanili s slovenskim knjižničnim sistemom Cobiss, z vsemi možnostmi izposoje ter raziskali knjižnico.

V marcu so znanje raziskovanja po knjižničnem katalogu nadgradili v šolski knjižnici, kjer so raziskovali razlike med vzajemnim in šolskim katalogom Cobiss, razpoložljivostjo gradiva, ostalimi sodelujočimi knjižnicami v sistemu itd. – znanje, ki nam pride prav vsakodnevno, ko iščemo gradivo, še toliko bolj pa pri šolanju na daljavo.

Podrobneje so spoznali dela Mateta Dolenca, katerega zbirko kratkih zgodb “Kako dolg je čas” so dobili v dar. Knjigo bodo obravnavali za domače branje pri pouku slovenščine. Ekološko obarvane kratke zgodbe tega slovenskega Pozejdona jih bodo odpeljale na morje oz. v hribe. Vabimo tudi starše sedmošolcev, da preberejo katero od zgodb!

Polona Končar

Rastem s knjigo 7. a

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost