Jesenska športna dneva v 2. razredu

POHOD OD ČEBELNJAKA DO ČEBELNJAKA (26. 9. 2023):  Obiskali smo čebelnjake v okolici Horjula. Teh je bilo kar sedem in si pri vsakem prislužili štampiljko čebelice.  Priprava na pohod se je pričela že v šoli, ko smo izdelali tablice z različnimi napisi, katere smo postavili ob poti ali pri čebelnjakih. Na pohodu smo iskali travnike prijazne čebelam, spoznavali delo čebelarja ter ugotavljali, kako so pomembne čebele za naš obstoj.

Posebna hvala gre starima staršema učenke 2. a, ki sta nas popeljala po poti svojih panjev ter pripravila za vsakega učenca lonček medu.

EKO POHOD (11. 10. 2023): Že pred pričetkom pohoda smo namenili nekaj besed odpadkom, ki jih pohodniki prinesemo z izleta v svojem nahrbtniku. Ob poti smo skrbeli za čisto pot, zato smo odpadke pobirali v Eko vrečko. Embalažo od malice smo skrbno pospravili za seboj. V Eko vrečki se je nabralo kar nekaj smeti, prav tako v zabojniku v učilnici, kamor smo pospravili odpadke iz nahrbtnika.

Odpadke smo pobirali na poti do Zaklanca, naprej do Sv. Urha, Prošce in nazaj v šolo. V šolo smo se vrnili zelo ekološko osveščeni.

Zapisala Marjeta Oblak.

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost