Ekskurzija 8. razred

V sredo, 4. 10. 2023, so bili učenci 8. razredov na ekskurziji v Idriji. Pri pouku slovenščine ravnokar obravnavamo subjektivna in objektivna besedila, zato so učenci napisali subjektiven ter objektiven opis ekskurzije. V nadaljevanju si lahko preberete dva primera.

V sredo, 4. 10. 2023, smo se učenci 8. razredov Osnovne šole Horjul odpravili na ekskurzijo v Idrijo. Tam smo si ogledali idrijsko kamšt, raziskovali mesto s pomočjo tablic, izdelovali ter poizkusili žlikrofe in se sprehodili po rudniku živega srebra. (objektivno besedilo, Nace Kunej, 8. a)

V sredo, 4. 10. 2023, smo se učenci 8. razredov odpeljali v Idrijo na ekskurzijo. Odhod avtobusa je bil ob 6.45. Ko smo prišli v Idrijo, nas je vodička odpeljala do idrijske kamšti. Mislil sem, da je to »kolesce« široko in visoko približno 5 m. Ko pa sem ga videl, nisem mogel verjeti, da je to »kolesce« široko in visoko 23 m. Po ogledu smo delali žlikrofe, ki mi niso bili najbolj všeč, zato pa sem raje jedel ocvirke, ki so mi bili zelo dobri. Siti žlikrofov smo se s tablicami in aplikacijo Turfhunt odpravili po Idriji. Nato smo se odpravili v Center za obiskovalce Idrija. Najboljša stvar (vsaj zame) je bil obisk in sprehod po rovih rudnika. (subjektivno besedilo, Enej Prebil, 8. b).

Zapisala: Cirila Šramel, razredničarka 8. a

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost