Vzgojno-izobraževalno delo od 29. 3. 2021 dalje

Spoštovani,

obveščamo vas, da je Vlada RS dne 24. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 26. 3. 2021. Vsebina odloka ostaja nespremenjena.

Novost v zvezi z izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela od prihodnjega tedna je omogočanje izvajanja praktičnega dela za kolesarski izpit, vendar le znotraj istega oddelka oziroma t. i. mehurčka ob upoštevanju higienskih in splošnih zdravstvenih priporočil.

Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za učitelje in za učence od 6. do 9. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje, zaščitne maske se ne uporabljajo pri pouku športa.

Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku.

Zaščitna maska ni obvezna tudi za vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojitelje predšolskih otrok – pomočnike pri opravljanju neposrednega dela z otroki. Kljub temu priporočamo, da vsi strokovni delavci pri neposrednem delu z otroki za svojo varnost in zaščito, ves čas uporabljajo zaščitno masko.

Izjema v skladu z navodili NIJZ so tudi otroci z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi podobnimi boleznimi (npr. rak, cistična fibroza), za katere priporočamo uporabo mask po posvetovanju z otrokovim zdravnikom.

Posebna presoja je potrebna tudi pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja). Tudi o tem naj presoja osebni zdravnik otroka. Prav tako ostaja izjema pri uporabi mask z gluhimi in naglušnimi.

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost