Rastem s knjigo in ogled Ljubljanskega gradu

V sredo, 22. septembra, so sedmošolci v okviru nacionalnega projekta »Rastem s knjigo« obiskali viško enoto Mestne knjižnice Ljubljana – Prežihov Voranc.

Sprejela nas je knjižničarka Manca, ki nam je razložila vse o knjižnicah v Sloveniji: o vrstah, številu, o gradivu, ki ga najdemo v posameznih knjižnicah, in seveda, kako ga poiščemo. Pokazala nam je, kako poiščemo knjige v katalogu Cobiss in nato v knjižnici. Kasneje bomo to znanje nadgradili v šolski knjižnici.

Komaj tudi čakamo, da dobimo v dar knjigo »Jaz sem Andrej« slovenskega pisatelja Vinka Möderndorferja, ki nas bo še letos obiskal na šoli. Knjigo bomo predvidoma dobili novembra. Takrat tudi starše vabimo, naj jo preberejo. Napisana je skozi oči najstnika. Tudi na ta način starši lahko spoznate in razumete najstniške težave vaših otrok.

Po obisku knjižnice smo se peš podali od Lutkovnega gledališča do gradu, kjer nas je vodnica Neža povabila v časovni stroj. Nekdanji prebivalci gradu so nam prikazali njegovo zgodovino. Na koncu pa še vzpon na stolp, od koder smo videli Ljubljano tudi s ptičje perspektive.

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost