Strokovna ekskurzija v Mursko Soboto

Učenci, ki obiskujemo izbirni predmet Verstva in etika, smo se  v petek, 15. oktobra z vlakom odpravili na 3 – dnevno strokovno ekskurzijo v Mursko Soboto. 

Po nekaj urah vožnje z vlakom in sprehodu po Murski Soboti  smo prišli v CŠOD dom, kjer smo se razdelili po sobah. Ko smo se lepo namestili, nas je v jedilnici že čakala večerja. Po večerji smo se v sobah še malo družili, nato pa se spet skupaj zbrali in se razdelili v skupine. Naša prva naloga je bila narediti skeč o eni izmed danih etičnih tem. Krepko smo se nasmejali, po tem pa vrnili v sobe ter se pripravili na spanje.

Naslednji dan smo se po zajtrku zbrali in se odpravili na obisk v evangelistično in katoliško cerkev, kjer so nam bile predstavljene značilnosti in razlike obeh cerkva. V popoldnevu smo dobili navodila za novo dejavnost, ki je bila zelo poučna in pa pomembno, tudi zelo zabavna. Na telefone smo si naložili aplikacijo CŠOD misija. Na aplikaciji smo imeli zemljevid Murske Sobote, na njem označene točke z vprašanji. Tako smo se po skupinah sprehodili po Murski Soboti in odgovarjali na vprašanja ter tekmovali katera skupina bo dosegla največ točk. Doživeli smo pravo dogodivščino. Zvečer smo imeli skupno diskusijo različnih življenjskih tem, iz katerih smo se veliko naučili. Najboljša dejavnost dneva pa je seveda bila pižama party, na katerem smo se naplesali in napeli.

Nedelja je žal bila zadnji dan naše ekskurzije. Odšli smo pogledat romsko naselje Pušča in izvedeli zelo veliko o Romih in s tem odvrgli naše predsodke o njih. Po kosilu smo krenili do železniške postaje, se na vlaku še do konca nasmejali ter poslovili od prijateljev. Na železniški postaji pa so nas že čakali naši starši in bližnji, ki so rade volje poslušali naše prigode ter dogodivščine.

Učenci smo zelo uživali v tej poučni in predvsem zabavni ekskurziji, ki jo je organizirala naša učiteljica Regina Zavec, ki se ji lepo zahvaljujemo za to dogodivščino. Prav tako se zahvaljujemo ga. Tini Matjaž, ki nas je spremljala in skrbela za nas.

Zapisali: Lea in Hana, 9.b

(Skupno 328 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost