Zimska šola v naravi – Sorica (6. r)

[21. 3. 2022] – Na Sorico smo prispeli varno. Po prvih dnevnih aktivnostih smo že utrujeni in se odpravljamo v posteljo. Veselimo se jutrišnjega dne!

[22. 3. 2022] – Počasi končujemo drugi dan. Dopoldne smo izkoristili odlične pogoje na smučišču, po kosilu pa smo alpske smuči zamenjali za tekaške. Čakajo nas še družabne igre in počitek, da bomo jutri znova prvi ravnali “rebrca” na belih strminah.

[23. 3. 2022] – Danes smo se prebudili ob luninem zahodu. Ker smo potrebovali malce več počitka in regeneracije, smo podaljšali spanec vse do zajtrka. Pojedli smo odlična jajčka na oko in sveže opečene kruhke. Smuknili smo v smučarsko opremo in se čisto vsi odpeljali z žičniškimi napravami visoko na smučišče. Skupaj smo osvojili skoraj 4550 ‘višincev’. Široki hodnik, ozki hodnik, pravočasna kontrola hitrosti, prometni znaki in varnost na smučišču imamo že v mezinčku. Po kosilu tek na smučeh in opazovanje prelepih slovenskih gora, gozdov in živali. Največje presenečenje pa je bil posebni gost, ki nam je predstavil njegovo avanturo. Smučanje od 0 metrov nadmorske višine do smučanja iz najvišje gore sveta in se vse tisočake vmes. Viki Grošelj nam je predstavil še nam neraziskane razsežnosti smučanja. Sedaj pa se diskofivrnajt in nato hitro počivati čakajoč nove dogodivščine prihajajočega dne. Učitelji  nam namreč napovedujejo nepozabno doživetje.

[24. 3. 2022] – Kako poln dan je za nami! Po krepkem zajtrku smo pridno nabirali višinske metre na smučišču. Vsak je tudi danes kje dosegel svojo zmago – eni prvič na sedežnico, drugi prvič sami z vrha smučišča, eni prvič s pravilnim vbodom palice, spet drugi prvič na čelu skupine … Kosilo se nam je mudilo pojesti, saj nas je čakalo presenečenje: ogled notranjosti teptalnega stroja. Potem pa hitro proti tekaškim progam, kjer smo očitno dobili kar nekaj novih navdušencev tega športa, ki so na lastno željo še utrjevali znanje, pridobljeno v minulih dneh. Dan je bil zanimiv tudi zato, ker so učenci po včerajšnjem predavanju Vikija Grošlja v okolju prepoznavali stvari, o katerih so slišali prejšnje popoldne. Učitelji smo ob koncu dneva ponosni prav na vse otroke! Jutri pa najprej pospravljanje, nato izkoristimo še to prekrasno vreme in razmere na smučišču, odpeljemo tekmo, sezujemo smučarske čevlje in se odpravimo proti domu v objeme svojih staršev. Ne priznamo na glas, a smo jih čisto malo vseeno pogrešali.

[25. 3. 2022] – Ob 14.40 smo se odpeljali proti Horjulu. Pot do Sorice je trajala 2 uri dvajset minut. Komaj čakamo, da vas objamemo. 6. a in 6. b.

(Skupno 1.935 obiskov, današnjih obiskov 8)
Dostopnost