RECIKLIRANA KUHARIJA DRUGIČ – ID ŠPIK 2 IN ŠPIK 3: PEČENA JABOLKA Z OREHI

Nadaljujemo z izvajanjem dejavnosti projekta Eko šole Hrana ni za tjavendan.


Hišnik Rafko je obral jabolka, ki rastejo ob šoli. Nekaj jabolk je ostalo od malice. Kuharice vedno prijazno pripravijo vse ostale sestavine, ki jih še potrebujemo za delo. Odločili smo se šolska, domača jabolka in med iz šolskega čebelnjaka uporabiti za sladico. 


Vsak učenec je olupil vsaj eno jabolko. Urili smo finomotorične spretnosti. Narezali smo jabolka na drobne kockice in jih popekli na maslu. Dodali med in cimet. Zraven smo postregli kepico orehove mase. Mletim orehom smo dodali suho sadje, med in sladko smetano. Učenci ŠPIK 3 so napolnili jabolka z orehovo maso. Le-ta smo potem spekli v pečici.


Tudi poskusili smo našo zdravo sladico in bili zadovoljni z okusom. Večina otrok je to poskusila prvič. Bilo nam je všeč.

Tanja Bergant

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost