Tradicionalni slovenski zajtrk (utrinki)

Tradicionalni slovenski zajtrk smo letos že 12. po celi Sloveniji obeležili tretji petek v mesecu novembru. Na Osnovni šoli Horjul smo v petek, 18. 11., prvo šolsko uro posvetili zajtrku in ob skodelici mleka zaužili kruh z maslom in medom ter jabolko. Zajtrk nam je dal energijo, da smo se lahko spoprijeli z dejavnostmi, ki so potekale prek dopoldneva.

Na razredni stopnji smo se lotili priprave medenjakov in spoznavali zdravo prehrano s krokodiljimi sendviči in sokovi iz zelenjave ter sadja.

Na predmetni stopnji smo izdelovali energijske žitne ploščice, zanje oblikovali unikatno embalažo ter jih opremili z deklaracijo. Pri tem smo v duhu zmanjševanja zavržene hrane uporabili tudi maslo in med, ki sta ostala od zajtrka. Del dopoldneva smo izkoristili za aktivni odmor, ki je učence spodbudil, da je poleg zdrave in uravnotežene prehrane za zdravje pomembna tudi redna telesna dejavnost.

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost