Plavalna šola v naravi 5. r.

Spoštovani starši,
13.15 smo odšli iz Murske Sobote. Predviden prihod je med 15.30 in 16.00.

1. dan, 19. 12. 2022

Ko smo prispeli v Mursko Soboto, smo se najprej namestili po sobah. Vodja doma nam je v jedilnici povedal nekaj osnovnih informacij in pravil. Sledilo je kosilo. Po kratkem počitku smo se odpeljali v Radence. Tam so vaditelji plavanja preverili plavalne veščine učencev in jih razdelili po skupinah. Sledilo je plavanje. V dom smo se vrnili okoli pol šeste ure. Do večerje so imeli učenci nekaj prostega časa, da uredijo svoje sobe in se igrajo. Po večerji nas čaka sprehod v mesto. Se že veselimo, da vidimo, kako je mesto okrašeno.

Torek, 20. 12. 2022

Po mirni noči smo se zbudili v megleno in hladno jutro. Za zajtrk smo imeli čokolino in kruh s pašteto. Nato smo se pripravili za plavanje in se z avtobusom odpeljali v Radence. Pot hitro mine, saj traja le 15 minut. Med vožnjo lahko opazujemo panonsko ravnino, ki je povsem drugačna od domače pokrajine. Na bazenu uživamo in se učimo pravilnih tehnik plavanja. Po kosilu in počitku smo pisali razglednice. Današnja popoldanska aktivnost pa je bila povezana s prekmursko kulinariko. Spoznali smo tradicionalne prekmurske jedi in pekli perece. Pojedli jih bomo po večerji. Zvečer nas čaka filmski večer. Ogledali si bomo novoletno klasiko Sam doma.

Sreda, 21. 12. 2022

Kar ne moremo verjeti, da je že sreda. Čas res hitro mineva, ko si v dobri družbi in počneš zanimive stvari. Tudi danes smo se po zajtrku odpeljali na plavanje. Res že zelo dobro plavamo, skačemo na glavo, se potapljamo in iščemo obroče. Uživamo, ko se gremo v termalni bazen, kjer si privoščimo masažo in se prepustimo vodnemu toku. Po kosilu smo prebirali težko pričakovano pošto. Danes se je za nas odprla tudi trgovina 🙂 Kupili smo zapestnice, žogice, bidone, obeske … Popoldanska dejavnost je bila namenjena razvijanju ročnih spretnosti. Izdelali smo rožice iz krep papirja in zapestnice prijateljstva. Zvečer nas čaka tombola. Se že veselimo.

Četrtek 22. 12. 2022

Današnje dopoldne je potekalo po dobro ustaljeni rutini. Nekateri smo že opravili preizkus za opravljenega delfina, druge to čaka jutri. Po kosilo in krajšem počitku smo se odpravili na orientacijski pohod po Murski Soboti. Dobili smo navodila, ki smo jih morali natančno prebrati, rešiti smo morali nekaj nalog in se vrniti nazaj do doma CŠOD. Vsem skupinam je uspelo. Izvedeli smo veliko novega o Murski Soboti in o njenih znamenitostih. Vse skupine smo uspešno rešile naloge. Sedaj se pripravljamo na večerno zabavo; Murska Sobota ima talent in ples. Lep pozdrav, jutri pa se že vidimo 🙂 

(Skupno 1.584 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost