Ogled gledališke predstave z naslovom Laponska

Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet gledališki klub, so si 6. decembra 2022 na Vrhniki v Cankarjevem domu ogledali božično komedijo z naslovom Laponska. Na obisk k sestri, že desetletje poročeni s Fincem, s Primorske, pripotuje druga sestra z možem in petletnim sinom. Ko nordijska veja družine napove, da ne bo sodelovala pri obisku Božičkove dežele, njihova štiriletna hčerka pa svojemu slovenskemu bratrancu pojasni, da Božička pač ni in da darila otrokom skrivaj kupijo starši, je božični večer uničen.

Učenci so nato morali napisati oceno gledališke predstave. Njihovi zapisi govorijo o tem, da so bili navdušeni nad predstavo.

Igralci so igrali zabavno, doživeto, realistično in predvsem profesionalno. /…/ Kostumi so bili navadna božična oblačila, kar mi je bilo zelo všeč, saj je ustrezalo prazničnemu vzdušju.

Urška Hribernik

Predstava mi je bila všeč zaradi črnega humorja, ki ga v predstavi res ni manjkalo.

Matevž Pušnar

Predstavo bi priporočila sovrstnikom in starejšim osebam.

Ema Jerala

Predstava mi je bila zelo všeč, ker je bilo reševanje sporov predstavljeno na smešen način, hkrati pa so se s težavami spoprijeli zagnano in odločno, kazalo je, da ne bodo popustili, a na koncu se je zgodilo ravno to.

Anton Mlinar

Igranje igralcev je bilo odlično. /…/ Predstava mi je bila zelo všeč, saj imam rad božič.

Ažbe Dolenc

Zapisala: Cirila Šramel, mentorica GLK

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost