OŠ HORJUL V POLFINALU DRŽAVNEGA ŠOLSKEGA TEKMOVANJA V KOŠARKI ZA STAREJŠE DEČKE – KOŠARKARSKI SUPERŠOLAR

V petek, 20. 1. 2023, so naši košarkarji napredovali v polfinale državnega šolskega tekmovanja v košarki za starejše dečke – Košarkarski Superšolar. 

Četrtfinalni obračun za skupino 7 je potekal na OŠ Grm Novo mesto.

Organizatorji so tekmovanje izpeljali brezhibno, kljub malo manjši šolski telovadnici. 

Težke snežne razmere na cesti in obilica šolskega dela ob zaključku prvega ocenjevalnega obdobja naših košarkarjev niso iztirili. 

Prvo tekmo so pričeli z visokim tempom, hitro povedli favorizirane košarkarje OŠ Vodmat in ob dramatičnem zaključku tekme zmagali.

Domačini, košarkarji OŠ Grm Novo mesto, so se taktično dobro pripravili na našo ekipo in se hitro regenerirali v času njihovega odmora med drugo tekmo turnirja, prvo naših košarkarjev proti OŠ Vodmat. 

Ob močni podpori domačih navijačev s polne tribune v tretji, zadnji tekmi turnirja, so Novomeščani v prvih treh minutah tekme povedli za pet točk. Naši prednosti niso uspeli pravočasno izenačiti. Utrujenost je bila kriva, da je našim košarkarjem močno popustila koncentracija, naredili so še nekaj napak in doživeli prvi poraz v sezoni. 

Zmage je potrebno proslaviti, iz porazov pa se veliko naučiti. 

Vse ekipe smo na koncu imele po eno zmago in po en poraz. Pri končni uvrstivi je štela razlika v koših. Končali smo na drugem mestu v skupini, zato napredujemo v polfinale državnega šolskega tekmovanja. 

Ogrevanje se je sedaj prav zares končalo. V polfinalu nas čakata dve težki tekmi proti dvema šolskima ekipama, ki ju bo določil žreb izmed najboljših 24 osnovnih šol v Sloveniji. 

Čestitamo!

Več o Košarkarskem Superšolarju si lahko preberete na: https://www.kzs.si/clanek/Projekti/Kosarkarski-supersolar/cid/94 in ves čas spremljate in podpirate našo Superekipo.

OŠ HORJUL : OŠ VODMAT 48 : 47

OŠ HORJUL : OŠ GRM NOVO MESTO  43 : 50

7. B
14 DOMEN CUPAR 

8. B
17 JAN KOGOVŠEK 

9. A
6 MIHA KERŠMANEC 

16 JAN ŠUBIC 

13 TEJ PUCIHAR 

15 RUBEN TOMINEC 

9. B
5 VID BOGATAJ

8 JAKA KOGOVŠEK 

11 MARK MAKOVEC 

12 SIMON MALOVRH 

10 LOVRO SIMONIŠEK 

7 ALJAŽ SLOVŠA

Nina Bednarik

(Skupno 340 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost