Šestošolci so se spoznavali s francoščino

V sodelovanju s Francoskim inštitutom iz Ljubljane je tudi letošnje šestošolce obiskala animatorka, gospa Maša Jazbec, in jim na zabaven način predstavila francoski jezik. Ker bodo letošnje poletne olimpijske igre potekale ravno v Franciji, ni bilo prav nič nenavadno, da je gospa Maša uro s šestošolci posvetila izdelovanju olimpijske maskote. Da bi maskota lahko nastala, so se morali učenci najprej naučiti francoskih izrazov za barve in dele telesa. Oboje jim je šlo več kot odlično in nastale so zanimive maskote, nekatere celo močno podobne uradni maskoti letošnjih olimpijskih iger v Parizu – to so učenci ugotovili na koncu srečanja, ko smo jim jo pokazali.

Učenci so svoje naloge izvrstno opravili, sploh ob upoštevanju dejstva, da je cela ura potekala izključno v francoskem jeziku. Malo pred koncem ure pa jim je gostja vseeno zaupala, da govori tudi slovensko in da jih je uspela »povleči za nos«, ko se je delala Francozinjo. Morda pa se bodo v Francoze kdaj prelevili tudi naši šestošolci; videti je bilo, da se ob učenju francoščine močno zabavajo in da jih je Maša uspela navdušiti za učenje tega lepega jezika. Prav vsi so namreč ob koncu ure znali povedati nekaj besed, nekateri pa celo kakšno poved v francoščini.

Gospe Maši Jazbec in Francoskemu inštitutu v Ljubljani se zahvaljujemo za sodelovanje in zanimivo izkušnjo. Un grand merci pour la visite – se že veselimo morebitnih prihodnjih srečanj!

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 39)
Dostopnost