Šola v naravi za 5. r.

V ponedeljek, 23. 10. 2023, smo se petošolci podali novim dogodivščinam naproti. Pot nas je vodila na Debeli rtič, kjer bomo izvedli plavalni tečaj v okviru šole v naravi.
Takoj po našem prihodu smo se odpravili na bazen z ogrevano morsko vodo, kjer so nas plavalni učitelji razdelili v tri skupine glede na znanje plavanja.
Po plavanju smo se namestili v mladinskem domu Veverička. Sledilo je zelo okusno kosilo. Ker smo želeli izkoristiti lepo vreme, smo se že prvi dan z ladjico odpeljali v Koper. Sprehodili smo se po ozkih ulicah in si privoščili odličen sladoled.
Po povratku je sledilo popoldansko plavanje in večerja.  
Zvečer smo se odpravili na nočni pohod z lučkami.

V postelje nas je pospremila zgodba iz knjige Kakšno drevo zraste iz mačka.

Pošiljamo lepe pozdrave z Debelega rtiča. Torkov dan smo začeli z okusnim, samopostrežnim zajtrkom. Sledilo je kratko urejanje sob. Pred dopoldanskim plavanjem, smo se spoznali z vrtnarko, ki nam je predstavila park. Kasneje smo iskali skriti zaklad in ga vsi uspešno našli.
Lačni in dobre volje smo že težko čakali kosilo in sladico. Sledil je kratek počitek, potem je bilo na vrsti pisanje razglednic in učenje o primorskem svetu. Ker je popoldan deževalo, smo namesto nogometa na igrišču igrali namizni nogomet. Po malici je sledil popoldanski del učenja plavanja, ki je prav tako hitro minil. Zvečer smo imeli filmski večer. Ogledali smo si Poletje v školjki.

Imamo se lepo. Danes je izza oblakov posijalo sonce. Naši dnevi so polni različnih dejavnosti. Tudi v plavanju smo vsak dan boljši. Pošiljam nekaj foto utrinkov …
Jutri pišemo novo poglavje in se vam ponovno oglasimo zvečer.

Čas res hitro mineva. Prijetne jutranje temperature so bile kot nalašč za jutranjo telovadbo. Doza svežega zraka nas je pripravila za nove izzive, ki so sledili tekom dneva. Dopoldan in popoldan smo se učili tehnike plavanja, skokov v vodo, nekateri so že pokazali svoje znanje pri usvajanju delfinčkov. Pridno pa se tudi učimo in rešujmo naloge v dnevniku. Po večernem plesu smo sklenili še en uspešen dan v šoli v naravi.
Jutri nas čaka še končno preverjanje in odhod domov. Predviden prihod v Horjul je med 14.30 in 15.00, kot je bilo že sporočeno pred odhodom.

(Skupno 716 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost