Planetu prijazna šola

Planetu prijazna šola 2017/2018

Učenci OŠ Horjul že vrsto let sodelujemo v raziskovalnem projektu “Zemljo so nam posodili otroci“.

Pri tem projektu učenci v svoji okolici poiščejo posameznika ali organizacijo, ki po njihovi oceni največ prispeva k ohranjanju okolja in varovanja narave ter pripravijo nominacijo v kategorijah: zemlja, voda, zrak, osveščanje, najbolj aktivna šola.

Tudi letos smo osvojili nagrado iz kategorije voda. Nominirali smo občino Horjul, ki veliko prispeva k ohranjanju voda. Ker smo sodelovali z dvema okoljskima projektoma, je šola prejela naziv Planetu prijazna šola.

Planetu prijazna šola 2014/2015

Ob dnevu Zemlje, 22. aprila 2015, smo se udeležili Eko konference v Ljubljani.

V letošnjem šolskem letu smo sodelovali v projektu Planet Zemlja z dvema projektoma. Učenci na razredni stopnji s projektom Eko beri, štirje učenci predmetne stopnje pa s projektom Zemljo so nam posodili otroci. Ker je šola sodelovala z dvema projektoma, je pridobila naziv Planetu prijazna šola 2014/2015.

Posebej so bili nagrajeni učenci Nik Praprotnik, Aljaž Tominc, David Likar in Tilen Jurca Gerželj, ki so osvojili posebno nagrado s področja osveščanja.

V svojem projektu so pripravili kratek film, ki predstavlja Čebelarsko društvo Dolomiti in njihovo delo na področju osveščanja.

Planetu prijazna šola 2013/2014

Sodelovali smo v projektu “Planetu Zemlja prijazna šola 2013/14“. Naša šola je sodelovala s projektoma: “EKO BERI” – učenci 1. triade in “ZEMLJO SO NAM POSODILI OTROCI” – učenci 7. razreda (Nik Praprotnik, Aljaž Tominc, David Likar). Učenci so s projektom »Zemljo so nam posodili otroci« prejeli nagrado za NAJBOLJ AKTIVNO ŠOLO, saj so v kratkem, spodaj predstavljenem filmu, predstavili energetsko obnovo šole in vse kar se je med letom dogajalo na šoli.

Ker je šola sodelovala z dvema okoljskima nalogama (Eko beri in Zemljo so nam posodili otroci) je šola prejela naziv PLANETU PRIJAZNA ŠOLA.

Aljaž, David in Nik so z zgoraj predstavljenim filmom sodelovali tudi v natečaju “Kaj je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?“. Predstavili so energetsko sanacijo šole, ki je bila financirana iz Kohezijskega sklada. Za sodelovanje na natečaju smo prejeli zahvalo.

Predstavitev si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

(Vir: http://www.eu-skladi.si)

V okviru natečaja so se Aljaž, David in Nik udeležili odprtja fotografske razstave, ki je postavljena v Ljubljani na Kongresnem trgu.

 (Vir: http://www.svrk.gov.si/si/)

 (Foto: Mira Založnik)

Na razstavi je bilo predstavljenih 26 projektov, ki so bili financirani iz sredstev različnih evropskih skladov. Vseh 26 sodelujočih je predstavljenih tudi v spodnjem posnetku.

(Vir: http://www.eu-skladi.si)

Prispevek napisali: mentorici Mirica Založnik Simončič in Irena Leskovar ter učenci Nik Praprotnik, Aljaž Tominc in David Likar

(Skupno 1.008 obiskov, današnjih obiskov 5)
Dostopnost